ADHD & ADD

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

 

 A

 
ADHD en wat nu?
Naam:    Tina Wrede
Adres:  Rosmolen 154
Plaats:  2317 SM Leiden
Telefoon:   06-53778494
E-mail ons
Naar website
 
 
ADHD Coaching Olijerhoek - Adressenwijzer OnderwijsXtra Onderwijszorg NLADHD & ADD Coaching
Naam:    Jacqueline Olijerhoek
Adres:    Akkerwinde 2
Plaats:    2201 MC Noordwijk
Telefoon: 06-23026285
 

Als coach, heb ik de nodige opleiding. Echter, vooral door de ervaring met mijn eigen gezinssituatie, vind ik het steeds weer een uitdaging om samen met de cliënt te ontdekken waar de problemen liggen. Kinderen en tieners met ADHD/ADD kunnen namelijk overal hinder van deze ontwikkelingsstoornis ondervinden: thuis, op school, bij de sportvereniging of bijbaantje. Leerproblemen en verminderde sociale contacten zijn vaak het gevolg. Mijn taak is om op ondersteunende en activerende wijze te helpen de draad van hun leven op te pakken. Hierbij werken zij zelf actief mee aan samen vooraf gestelde doelen in een Coaching Traject. Samen met eventuele bestaande medicatie komen we tot een adequate op maat behandeling!

 
 

 C

 
 
Centraal Bureau Cardea Jeugdzorg
Adres:       Elisabethhof 21-23
Plaats:       2353 EW Leiderdorp (ingang bij nr. 23)
Postadres:  Postbus 11109
Plaats:       2301 EC Leiden
Telefoon:    071 – 579 50 50

Naar Locaties

 
 
Centrum Jeugd & Gezin Leiden - Adressenwijzer OnderwijsXtra Onderwijszorg NL
 
Centrum voor Jeugd en Gezin
Team CJG Leiden
 
 
 
 

 

Curamentis Psychologen - Adressenwijzer OnderwijsXtra OnderwijsZorg NL
Curamentis Psychologenpraktijk
Naam:     Theresia Brannan-van der Hoeven
Plaats:     Valkenburg
Telefoon: 071-4013343
 
Mijn naam is drs. Theresia van der Hoeven en ik ben werkzaam als ontwikkelingsspsycholoog bij Curamentis. Ik werk met zowel kinderen als jeugd met verschillende klachten.Tijdens mijn studie ontwikkelingspsychologie, heb ik onderzoek gedaan naar emotieregulatie bij kinderen. Na mijn studie heb ik diverse postdoctorale opleidingen gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie en psychodiagnostiek, gericht op kinderen en jeugd. Ik werk er graag aan om hun sterke kanten en kwaliteiten naar boven te halen.
De behandeling is systeem gericht, middels inzicht gevende therapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR. Er wordt vooral een praktische, klachtgerichte manier van werken gehanteerd.
 
 

D
 

Kinderpraktijk De Andere Kant - Adressenwijzer OnderwijsXtra OnderwijsZorg NLDe Andere Kant Kinderpraktijk

Naam:      Lenny Zuijderduijn
Adres:      Graslelie 38
Plaats:      2224 JV Katwijk
Telefoon:  06-42848600
 
Na 20 jaar basisonderwijs met een groeiende belangstelling voor het welbevinden van kinderen en jongeren, ben ik in 2009 afgestudeerd als Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut. Nu begeleid ik kinderen en jongeren die last hebben van faalangst, een negatief zelfbeeld en/of weinig zelfvertrouwen, verwerking van verdriet, boosheid, angstklachten en leerproblemen met als specialisatie hooggevoeligheid.
Kinderen leren hun probleem te herkennen. Door in hun eigen kracht te staan vinden zij zelf een manier om er mee om te gaan, Dit geeft zelfvertrouwen en zelfwaardering. De eerste sessies staan in het teken van verkenning van het probleem en het opbouwen van de eigen ik-sterkte. Daarna zoeken we een manier om het probleem beheersbaar te maken of te laten verdwijnen.
 
 

 J 

 
Jongerentherapie Leiden
Naam:      Laure Klerks
Adres:     Legewerfsteeg 8
Plaats:     2312 GW Leiden
 
 

 P 

 
Praktijk Pluspunt - Adressenwijzer OnderwijsXtra Onderwijszorg NL
 
Pluspunt Orthopedagogen
Plaats:    Warmond
 
Carien Pot is orthopedagoog, GZ-psycholoog en kinderpsychotherapeut en zij houdt zich bezig met eerstelijns pedagogische hulpverlening voor kinderen met psychosociale, emotionele en/of ontwikkelingsproblemen.  Zij werkt o.a. met speltherapie, oudergesprekken en gezinsbegeleiding.
   
 
 
 

 R

 
Naam:     Birgit Jaarsma-Mollers
Telefoon: 071-3310642/06-45440284
 
Tijdens mijn studie Orthopedagogiek werkte ik als wetenschappelijk onderzoeker bij de Universiteit Leiden (specialisatie leerstoornissen). Daar onderzochten prof. Ruijssenaars en ik, de invloed van dyslexie binnen het muziekonderwijs. Daarna volgde de master Remedial Teaching. Als Orthopedagoog was ik werkzaam op de Haanstraschool Leiden en de Bonifaciusschool Wassenaar. Sinds 2009 heb ik een succesvolle praktijk voor hulp en begeleiding bij diverse leer- en gedragsproblemen (ADHD) voor de regio’s Leiden en Den Haag.
 
© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer