Met Michael Wings toch onderwijs voor ernstig zieke kind!

OnderwijsXtra en Stichting Michael WingsInternet aan bed

Stichting Michael-Wings heeft al 27 zorginstellingen kunnen voorzien van internet aan bed. De wachtlijst, 48 ziekenhuizen in Nederland en één ziekenhuis Engeland, is het bewijs voor de maatschappelijke waarde die het systeem heeft voor ernstig zieke kinderen, ziekenhuizen en zorgcentra.

Michael-Wings biedt haar faciliteiten gratis aan op voorwaarde dat het ziekenhuis geen heffing toelegt op het gebruik van internet. Uitgangspunt van Michael-Wings is, dat ieder kind gratis gebruik kan maken van het Michael-Wing-System.

Waarom internet aan bed?

Het zieke kind en onderwijs

Als een kind, om welke medische reden dan ook, wordt opgenomen op de kinderafdeling van een ziekenhuis of zorgcentrum, kan het niet meer naar school. Maar dankzij gratis internet en de Michael-Wings laptop met webcam, kunnen deze zieke kinderen tóch deel uit blijven maken van hun eigen klas via een skype verbinding.

Omdat meer en meer scholen beschikken over een uitstekende ICT infrastructuur, kunnen steeds vaker zieke kinderen op afstand onderwijs aan bed krijgen. Zo raken ze niet achter met school en blijft het dagelijkse contact met hun leraar en klasgenootjes behouden! Dat er veel gebruik van de Michael Wings laptop wordt gemaakt, blijkt uit de vele reacties wij krijgen van de kinderen zelf, de schoolleiding en het verplegend personeel.

Het zieke kind en zijn sociale omgeving

Als je jong bent wil je niets liever dan onder leeftijdsgenoten zijn. Dat geldt dus ook voor zieke kinderen in zorginstellingen. Maar weggetrokken uit de dagelijkse realiteit, vaak ver van familie, vrienden, school en lotgenoten, moeten zij deze broodnodige contacten ontberen.

Daarom is het zaak dat deze kinderen in contact blijven met de buitenwereld. Door middel van internet aan bed en alle sociale media kan dat gelukkig. Afstand en tijd zeer immers gemakkelijk te overbruggen en zo blijven zij deel uitmaken van het vertrouwde dagelijkse leven.

OnderwijsXtra en Stichting Michael WIngsWat betekent Michael-Wings?

Michael staat voor de helaas veel te jong overleden Michael Kenniphaas , initiatiefnemer van internet aan bed. Wings staat voor Vleugels en onderscheidingen in de vliegerij, want vliegen was Michaels passie. Maar de letters in het woord Wings staan ook voor Wireless Internet Network Gateway System.

Samen staan we Sterk

Vele vrijwilligers zetten zich belangeloos in ten bate van de acties die rondom Stichting Michael-Wings worden georganiseerd. Daarnaast is Michael-Wings afhankelijk van van sponsoren en donateurs.

Op de foto boven, ziet u de laatste schenking vorige week in Stadskanaal door FC Groningen. Carlijn Tobben ontvangt uit handen van Hans Nijland (Directeur FC Groningen), een Michael Wings laptop in het vrolijke bijzijn van de Cliniclowns. Fotograaf: Bianca Verhoef.

School in actie

Alle acties van scholen ten bate van Stichting Michael-Wings zijn voor ons belangrijk. Of u als school nu een sponsorloop, spinningmarathon of ander (sportief) evenement organiseert, met uw actie maakt uw school het mede mogelijk dat nog meer zieke kinderen internet én dus les aan bed krijgen.

Helpt uw school ook mee? Meld uw actie dan aan via: pr@michael-wings.nl.

Wilt u eerst meer informatie? Kijk dan op onze website. Maar u kunt ons ook mailen of bellen op 06-39337837 (Joop Sinke).

Stichting Michael Wings is een van de goede doelen die gratis platform hebben bij OnderwijsXtra. Omdat wij willen dat ieder wereldkind onderwijs op maat krijgt.

Lees ook het artikel 'De zieke leerling, de Consulent OZL en Passend Onderwijs'

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer