Taskforce: OV-kaart Student moet blijven zoals hij is!

OnderwijsXtra - Taskforce Beter Benutten: Student OV-kaart moet blijven

Het onderwijs is goed vertegenwoordigd bij ProRail: 30 tot 45 procent van de spitsreizigers is student. Bij het streekvervoer is dat zelfs 80 procent!

Nu zit niemand graag als sardientjes in een blikje bijeengepakt in de trein, maar vooral de forens niet, die dan ook liever de auto pakt.

Taskforce Beter Benutten

Taskforce Beter Benutten, initiatief van het Ministerie Infrastructuur en Milieu, heeft samen met studentenorgansaties diverse  innovatieve oplossingen ontwikkeld om de spits met 10 procent te reduceren.

Betere benutting van openbaar vervoer voor studenten kan volgens de Taskforce ook een besparing tussen de €169.- en €205,- miljoen opleveren. Deze week brachten zij advies uit, hoe deze besparing bereikt kan worden.

OV-kaart behouden; wel goedkoper

De Taskforce vindt dat de OV-kaart voor studenten moet blijven zoals deze is, maar heeft wel onderzocht hoe de kosten ervoor verminderd kunnen worden.

Zouden studenten meer in daluren reizen, op afstand leren en de fiets pakken, dan zou dit €205 miljoen kunnen opleveren. En zouden onderwijsinstellingen hun gebouwen beter benutten door ook na 15.00 uur colleges te geven, dan zouden studenten niet in de spits hoeven te reizen.

Verder kunnen studenten van ver, later op de ochtend ingeroosterd worden, zodat zij een dag minder hoeven te reizen en de gebouwbezetting beter over de maanden verdeeld wordt. Lees hier meer over het Taskforce Advies.

Studentenorganisaties tevreden

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) stelt op hun site dat zij en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) blij zijn met handhaving van de OV-Studentenkaart zoals deze is.

De vervoerskaart is een grotere rol gaan spelen, sinds het studentenleven fors duurder is geworden door invoering van het leenstelsel. Zou dit studentenreisproduct de student ook afgenomen worden, dan komt de toegankelijkheid van het hoger onderwijs in gevaar. De LSVb zegt dan ook zich hard te blijven maken voor behoud van de OV-kaart.

Want, zo menen zij:

 'Onderwijskwaliteit moet centraal staan bij beter benutten van de OV-studentenkaart; niet de bezuinigingen'

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Studentenreisproduct en de OV-chipkaart? Wil je op de hoogte blijven van nieuws rondom dit onderwerp? Klik dan op de knop hieronder. Je vindt hier alle relevante links verzameld voor jou!

 

OV-chipkaart & Studentenreisproduct

 
Wij wensen jou een betaalbare studiecarrière toe!
 
Yvonne Koster
OnderwijsXtra
 

© OnderwijsXtra

 

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer