Wat weet jij van het nieuwe Leenstelsel?

OnderwijsXtra, 13 januari 2015


 

Huh... leenstelsel?

Veel te weinig studenten weten wat het nieuwe leenstelsel, dat 1 september 2015 ingaat, werkelijk voor hen inhoudt. Zo blijkt uit een onderzoek van FNV Jong dat men denkt zijn/haar studie straks zelf te moeten financieren met een bijbaan...

OnderwijsXtra Nieuws&Columns - Leenstelsel
 

Wat verandert er?

Grootste wapenfeit van het ministerie van OC&W is het afschaffen van de basisbeurs. Studenten moeten deze beurs straks zelf gaan lenen.

In uiterste wanhoop overhandigde de Landelijke Studentenvakbond 28.000 protesthandtekeningen aan de Eerste Kamer, die nog debatteert over de ingrijpende verandering.

Studieschuld

Volgens de vakbonden is er van alles mis met het wetsvoorstel. De grootste schadepost is het feit dat studenten een enorme studieschuld opbouwen die ze bijna tot hun pensioen moeten aflossen! Deze mogelijke studieschuld kan velen ervan weerhouden om te gaan studeren. Anderen kiezen voor studeren in het buitenland.

Blijf op de hoogte!

Het ISO verzamelt op haar site alle relevante informatie die antwoord geeft op jouw vragen. Wees ook voorbereid en laat je volgend collegejaar niet overvallen door ongewenste situaties!

→ naar bron

© OnderwijsXtra

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer