Verwerking Primaire Reflexen

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

 

D

 
 

Kinderpraktijk De Andere Kant - Adressenwijzer OnderwijsXtra OnderwijsZorg NLDe Andere Kant Kinderpraktijk

Naam:     Lenny Zuijderduijn
Adres:      Graslelie 38
Plaats:      2224 JV Katwijk
 

Faalangst en een negatief zelfbeeld hebben vaak relatie met school. Leerproblemen kunnen veroorzaakt worden door een niet juist doorlopen neurologische ontwikkeling. Geremde primaire reflexen belemmeren een goede lichamelijke ontwikkeling en kunnen van invloed zijn op de samenwerking van de ogen. Wanneer zij niet tegelijkertijd op 1 punt kunnen scherp stellen, ontstaat vertekening in het beeld van de hersenen.

Deze Fixatie Disperatie kan problemen opleveren bij leren lezen, schrijven, rekenen. Onhandig zijn, veel vallen, moeite hebben met zwemmen, fietsen kunnen een verstoorde ontwikkeling betekenen. Hoofdpijn, vermoeidheid, tranende ogen betekenen oogsamenwerkingsproblemen.

M.b.v. een visueel en motorisch trainingsprogramma wordt deze achterstand weggewerkt mét positief effect op de kloof verbaal-performaal, gesignaleerd in de WISC II (intelligentietest). 
 

 

L

 
Lisette Castelein
Visuele screening
E-mail ons
Naar website


 

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer